Bronde – tendinta anului 2017 in colorarea parului

citeste »

Una dintre primele intrebari pe care le primim la inceputul fiecarui an este: ce se poarta in materie de culoare pentru par?

Asa ca, sa trecem direct la subiect! Tendinta anului 2017 are si un nume: bronde – o combinatie intre brown (maro, care poate fi cald sau rece) si blond. Bronde, prin combinatia din care este formata, reprezinta naturaletea – armonie in culoare – diferenta dintre culorile aduse impreuna fiind de doar 2 – 3 tonuri.

         • Reguli pentru un par sanatos

Se poate opta pentru o diferenta mai mare intre culorile folosite, dar in acel moment, senzatia culorii de bronde se pierde in favoarea contrastului. Bronde este o imbinare discreta, fluida, usoara, intre cele doua culori, care te duce cu gandul la o culoare cameleonica ce se schimba in functie de lumina in care este expus parul.

Cum se poate obtine bronde?

Bronde nu este o tehnica, este o culoare, un mix de culori cat mai armonios imbinate. Intrand in detalii, culoarea se plaseaza in functie de fizionomie si tipul de par. Efectul de bronde se poate obtine prin mai multe tehnici. Aceste tehnici de colorare sunt menite sa ofere parului efect de mai mult volum datorita jocului de culori. Mai jos gasesti descrierea tehnicilor:

Balayage

Este o tehnica de colorare a suvitelor in aer liber, care permite o deschidere naturala. Acesta tehnica este specifica brazilienilor de la care a fost importata si in Europa si bineinteles si la Hollywood acum cativa ani.

 

Ombre tendinte 2017

Ombre

Sunt multe discutii pe aceasta tema, insa un ombre ca la carte ar trebui sa fie un degrade de culoare de la radacina spre lungime, iar parul sa fie din ce in ce mai deschis, gradual, inspre varfuri. Chiar daca este prezenta de cativa ani, aceasta tehnica este inca foarte populara si previziunile arata ca va continua sa fie mult folosita si in urmatorii ani.

Sombre tendinte 2017 par

Sombre

Trecerea de la ombre la sombre presupune inserarea suvitelor mai inchise in par pentru a face trecerea de la degrade la suvite cat mai dinamica si grafica in acelasi timp. Este un efect de culoare care volumineaza si face parul sa para mai bogat.

Contouring tendinte 2017 par

Contouring

La fel ca si in machiaj, incepem sa folosim tehnica contouring si la colorarea parului, pentru a ne ajuta sa sculptam fizionomia cu ajutorul culorii. Practic, pe langa tunsoare, mai avem un tool pentru a duce fizionomia la maxim, astfel incat sa punem in valoare toate trasaturile.

Bronde – tendintele anului 2017 – coafor