Visajismul este un concept relativ nou pentru noi. Este stiinta care aprofundeaza in mare parte fizionomia umana si potrivirea ei cu tunsoarea, culoarea, si diverse accesorii precum cerceii sau ochelarii. In articolul de astazi vom discuta despre tipurile de fizionomii cele mai des intalnite si vom oferi cateva sfaturi despre tunsoarea ideala pentru fiecare in parte. Fiecare dintre noi stim sau intuim ce tip de fizionomie avem. De-a lungul timpului probabil ca ne-am jucat cu parul si l-am asezat pe o parte sau pe alta, cu breton sau fara si am vazut cum fiecare detaliu influenteaza aspectul total. Fizionomia are o linie de simetrie si de proportionalitate. Pe inaltime este impartita astfel:
- De la linia de plantatie a parului pana la baza sprancenei
- De la baza sprancenei pana sub nas
- De sub nas pana sub barbie
Pe o parte a fetei avem trasaturile ascendente iar pe cealalta parte se gasesc ceele descendente. Modul in care ne asezam parul poate sa scoata in evidenta trasaturile dorite si sa le mascheze pe cele mai putin placute din punct de vedere estetic. In continuare, vom discuta despre cele mai des intalnite fizionomii.
- Ovala: ne permite sa purtam orice lungime, cu sau fara volum, cu breton scurt, pe o parte sau fara iar cararea pe o parte sau pe mijloc. Astfel, oricare ar fi alegere ta nu prea ai sanse sa gresesti.
- Alungita sau dreptunghiulara: in acest caz este recomandat parul pana sub barbie, cu volum si miscare in partea laterala, de o textura usor ondulata, insa poti opta si pentru un par putin mai lung care sa incadreze fizionomia in partea din fata, sau un breton la nivelul sprancenelor, usor rotunjit sau pe o parte. De evitat este parul lung, tuns drept si bretoanele foarte scurte.
- Triunghiulara: ideal este parul de lungime medie pana la nivelul barbiei cu o textura usor ondulata si miscare in partea de jos pentru a aduce un plus de volum. De evitat: parul lung tuns drept, lungimi deasupra barbiei.
- Diamant sau inima: ideal este parul de lungime medie pana la nivelul barbiei cu un breton fie mai scurt fie mai rotunjit si un styling pe par drept sau usor ondulat. De asemenea, cararea pe mijloc poate sa fie o alegere buna. De evitat cararea accentuata intr-o parte si parul deasupra barbiei.
- Rotunda: ideal este parul de lungime medie, sub barbie, mai lung in partea din fata pentru a subtia, cu volum pe zona de top, un breton drept si par coafat drept. De asemenea, cararea pe mijloc poate fi o alegere buna iar pentru persoanele indraznete recomandam zona laterala tunsa scurt si volum pe zona de top. De evitat: tunsori geometrice cu linii proeminente in jurul fetei, bretoanele rotunjite sau parul foarte ondulat.
Pentru mai multe detalii va asteptam cu drag in salon unde intreaga echipa poate sa iti ofere servicii de consiliere profesionala si personalizata!