Extensii

citeste »

Cum extensiile de par sunt mereu la moda, am pregatit un ghid care sa va ajute sa intelegeti diferenta dintre diversele tipuri existente pe piata si sa le alegeti pe cele mai potrivite pentru voi. S-au auzit si se vor auzi in continuare numeroase povesti despre extensii, atat pro cat si contra, insa cred ca cele mai importante sunt cele traite pe propria piele. In cei 16 ani de experienta am avut nenumarate ocazii de a intelege ca acest proces este unul sigur, in cazul in care extensiile sunt aplicate corespunzator. Insa, este foarte important de mentionat ca in cazul aplicarii necorespunzatoare a extensiilor, fie folosind materiale de proasta calitate fie nefiind aplicate de catre un specialist, acestea pot duce la deteriorarea sau caderi masive ale parului.

Tipuri de extensii

Pentru ca una dintre primele intrebari care ne vin in minte atunci cand luam in considerare posibilitatea aplicarii extensiilor este “De care ar fi indicat sa imi aplic?”, in cele ce urmeaza vom trece in revista principalele tipuri.

  • Cu silicon – bondule de keratina

Acestea sunt cele mai cunoscute extensii de par si se gasesc in varianta de suvite individuale, care se aplica la randul lor pe cate o suvita din parul natural. Aplicarea se face prin topirea bondulei cu un aparat special, urmat de modelarea keratinei pe par. Au o rezistenta de pana la 6 luni, dupa care trebuie indepartate folosind o solutie speciala. Numarul de suvite aplicate va fi ales in functie de densitatea extensiilor, a parului dumneavoastra si lungimea dorita. In general, pentru un look natural, vom folosi intre 50 si 100 debucati, exceptie facand parul blond, unde pentru un aspect placut vom folosi o cantitate mai mare.

  • Micro ring

O aparitie mai recenta pe piata sunt extensiile micro ring. La fel ca si cele cu keratina, acestea sunt prezente sub forma unor suvite individuale si se prind cu ajutorul unui mic inel metalic. Ca si numar de suvite aplicate, extensiile micro ring sunt similare cu bondulele de keratina insa diferenta o face modul de aplicare. Acestea se aplica la rece, cu ajutorul unui cleste special pentru modelarea inelelor. Este recomandata indepartarea lor dupa 2-3 luni, cand devin mai greu de coafat, pentru a nu afecta parul natural.

  • Cusute

Poate unul din cele mai cunoscute tipuri de extensii, acestea se gasesc pe trese, cusute pe o banda si grupate in functie de lungime si densitate. Aplicarea este realizata cu un ac pe o impletitura stransa de scalp. In general, pentru aplicare, un pachet este suficient iar ca si rezistenta se pot pastra 2-3 luni dupa care trebuie scoase si reaplicate. In functie de modul in care au fost intretinute, pot fi refolosite de 2-3 ori, avand o durata totala de viata de 4 pana la 9 luni.

  • Double hair

Unele din cele mai noi tipuri de extensii, acestea sunt o combinatie intre cele mentionate mai sus. Se gasesc pe tese de 10, 40 sau 60 cm lungime si se pot aplica atat cu bondule de keratina cat si cu micro rings. Trebuie indepartate si reaplicate o data la 2-3 luni insa atunci cand sunt intretinute corespunzator, durata de viata poate ajunge chiar si la un an. Din punct de vedere material, sunt cele mai costisitoare, tocmai datorita aspectului foarte natural si rezistentei indelungate.

  • Pentru o zi

Extensiile pentru o zi sunt potrivite in cazul in care doriti un look spectaculos doar pentru un eveniment, sau intr-o zi speciala. Astfel, extensiile clip-on, coada sau cocul gata facut, precum si cele tape-on se aplica si se indeparteaza in aceeasi zi.

Cum sa le ingrijim

Asa cum am mentionat si mai sus, o intretinere corespunzatoare poate creste considerabil durata de viata a extensiilor, protejand totodata parul natural. Cum ingrijim corect extensiile?

In primul rand, investeste intr-o perie special conceputa pentru a le descurca si mentine intr-o forma frumoasa fara a trage sau agresa in orice fel parul natural. Apoi, opteaza pentru un sampon si o masca de par care sa le curate si sa le mentina totodata hidratate si stralucitoare. In final, aplica ulei de par ori de cate ori este necesar, pentru a preveni electrizarea sau aspectul tern.

Important: Nu pulveriza fixativ sau alte produse pe baza de silicon la baza extensiilor pentru a evita dezlipirea.

Cel mai important

Acum, ca am aflat care sunt principalele tipuri de extensii, care este diferenta dintre ele, cum se aplica si cum se ingrijesc corespunzator, este foarte important sa ne focusam pe cel mai important detaliu. Indiferent de eveniment, extensiile trebuie aplicate in asa fel incat sa aiba un aspect natural, iar prin natural ma refer la faptul ca acestea nu trebuie sa se deosebeasca de parul tau. Volumul, culoarea si lungimea trebuie ajustate de catre un specialist la particularitatile parului natural.

Va astept in salon la unul din colegii nostri specializati in extensii: George Campean, Silvia Hamza, Alexandra Chira, Codruta Dabican, Mihai Blaga, Andrei Gorgan!

Cu drag,

Edi